نقشه سایت چیست؟
در ادامه بحث مقالات طراحی سایت اصفهان در مورد سئوی سایت و اقداماتی که بایستی در این زمینه انجام دهیم صحبت کردیم. همانطور که قبلا اشاره شد بحث سئوی سایت امری گسترده و زمان بر است و راههای مختلفی برای بهینه سازی، شناسایی و افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو وجود دارد. بعد از ایجاد یک صفحه بایستی ابتدا صفحه ی مورد نظر در کتابخانه گوگل ایندکس شده و سپس در لیست نتایج گوگل قرار گیرد. نقشه سایت یکی بهترین ابزارها برای ایندکس صفحات در گوگل است.
نقشه سایت چیست؟
نقشه سایت لیست خلاصه ای از تمامی لینک ها و تصاویر سایت است و چکیده و فهرستی از سایت را مشخص می کند. همچنین نقشه سایت معرفی کننده سایت به موتورهای جستجو و کاربران است. دو نوع نقشه سایت وجود دارد:
1– نقشه سایت HTML : این نوع نقشه سایت یک نمای کلی از سایت را مشخص کرده و به کاربر کمک می کند تا لینک ها و صفحات سایت را شناسایی، ارتباط بین آنها را درک کرده و و راحتر در سایت حرکت نمایند.
2– نقشه سایت XML : این نوع نقشه سایت لیستی از مهم ترین محتواهای سایت را در بر دارد که خزنده های گوگل با استفاده از این فایل صفحات را شناسایی و ایندکس می کنند. کار اصلی موتورهای جستجو یافتن محتوا و مطالب مرتبط با عبارت جستجو شده کاربر است، از این رو ربات های خرنده موتورهای جستجو مانند گوگل در سراسر اینترنت و سایتها جستجو میکنند تا بتوانند بهترین مطالب را یافته و به کاربران ارائه کنند.
زمانی که سایت جدید و یا مطلب جدیدی به سایتی اضافه می شود کار موتورهای جستجو طولانی تر خواهد شد. همچنین از آنجایی که خزنده های موتورهای جستجو با استفاده از لینک های داخل صفحات، دیگر مطالب سایت را یافته و در سایت شما جستجو وکاوش می کنند، اگر این لینک سازی ها درست انجام نشده و لینک مربوطه یافت نشود کار موتورهای جستجو طولانی و سخت تر خواهد شد.
نقشه سایتXML (زبان نشانه گذاری قابل توسعه) یک فایل متنی است که در آن با یک قالب مشخص واستاندار تمامی لینک های سایت را مشخص می کنیم. با معرفی نقشه سایت خود به موتورهای جستجو کمک خواهیم کرد تا قسمت های مختلف سایت و مطالب خود را سریعتر شناسایی و ایندکس کنند. نقشه سایت همچنین اطلاعات متا هر آدرس مانند میزان اهمیت، چگونگی ارتباط آن با دیگر صفحات و آخرین بروزرسانی ها را نیز در بردارد. وجود نقشه سایت ایندکس صفحات شما را تضمین نمی کند اما شانس ایندکس صفحات را بالا خواهد برد. زمانی که تعداد صفحات شما زیاد است و ارزش محتوایی آنها با یکدیگر متفاوت است مثلا مقالات طراحی و سئو سایت اصفهان و مقالات گرافیکی و بازی، معرفی این تفاوت ها به وبمستر با ایجاد نقشه سایت امکان پذیر است.
معرفی برچسب های نقشه سایت
- <urlset> شروع و خاتمه نقشه سایت
- <url> برچسب مادر که محتوای لینک هر صفحه را در بر دارد.
- <loc> اطلاعات دقیق هر صفحه را در بر دارد.
- <lastmod> اطلاعات مربوط به آخرین تغییرات با فرمت YYYY-MM-DD را در بر دارد.
- <changefreq> بازه زمانی آخرین تغییرات صفحه را در بر دارد.
- <priority> میزان اهمیت صفحه در نقشه سایت در بازه 0.0 تا 1.0 را مشخص می کند.
چند نکته:
- برچسب های lastmod و changefreq و priority اختیاری و برچسب loc اجباری است.
- تمامی آدرس ها موجود در نقشه سایت بایستی مربوط به یک دامنه باشند.
- نقشه سایت بایستی در پوشه اصلی فایل ها در هاست قرارگیرد.
- طول مجاز برای یک آدرس حداکثر 2048 کاراکتر است.
مراحل ساخت نقشه سایت
شناسایی محتوای صفحاتی که برای جستجو مهم اند. مثلا می توان از صفحات مربوط به سبد خرید و غیره صرفه نظر کرد.
- با استفاده از CMS و یا ابزارهای خارجی دیگر مانند Find Broken Links نقشه سایت را ایجاد کنیم.
- با استفاده از ابزارهای موجود و قبل از بارگذاری سایت مپ حتما آن را اعتبار سنجی کنید.
- فایل سایت مپ را بر روی دایرکتوری ریشه سایت قرارداده و سپس فایل txt بروز رسانی کنید.
- از آنجایی که موتورهای جستجو به صورت خودکار به دنبال سایت مپ نمی گردند بایستی با ابزاری مانند وبمستر تولز گوگل، سایت مپ خود را در بینگ و گوگل ثبت کنید.
- با هر بار تغییر محتوای سایت در دوره های زمانی مختلف بایستی سایت مپ خود را بروزرسانی کنید.
زمان ایجاد نقشه سایت
زمانی که سایت نوپایی ایجاد می شود و هنوز ساختار مطالب نهایی نشده است زمان خوبی برای تهیه نقشه سایت نیست. در این موقع اگر نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنیم و سپس اقدام به تغییر مطالب و لینک های خود نماییم، گوگل به سایت شما بی اعتماد می شود. بنابراین برای ایجاد نقشه سایت نباید عجله کنیم و پس از اطمینان از ساختار سایت و حداقل یک ماه پس از راه اندازی سایت اقدام به ایجاد نقشه سایت نماییم.
فایل ایندکس نقشه سایت
در برخی مواقع تعدا صفحات، موضوعات و لینک های یک سایت بسیار زیاد هستند و امکان تهیه یک نقشه سایت نیست. در این حالت بایستی چند نقشه سایت ایجاد کرده و سپس فایل مربوط به هر نقشه سایت را در یک فایل ایندکس نقشه سایت (Sitemap index file) لیست کنیم.
زمانی که حجم نقشه سایت بیش از 10 مگابایت است و سایت بیش از 5000 صفحه دارد، استفاده از چند نقشه سایت ضروری است و باید از فایل ایندکس استفاده کنیم. البته می توان با فشرده سازی حجم فایل و پهنای باند را کاهش داد اما اگر پس از فشرده سازی حجم فایل به کمتر از 10 مگابایت کاهش نیافت باید حتما از فایل ایندکس استفاده کنیم.
اهمیت نقشه سایت در سئو
بخشی دیگری از پروسه بهینه سازی و سئو ایجاد نقشه سایت است که باعث بهتر دیده شدن سایت شده و یک قدم شما را در این امر جلو خواهد برد. امید است با مطالعه این مقاله در امر سئوی سایت خود موفق عمل کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.