تاریخچه اینترنت

تاریخچه اینترنت

تاریخچه اینترنت : شروع اینترنت به سال 1960 برمی گردد. زمانی که شوروی آمریکا را تهدید کرد که می تواند با حملات موشکی به شبکه های ارتباطی آمریکا را نابود کند. این تحدید باعث شد تا مؤسسات نظامی آمریکا دست به کار شوند و درپی ساختن شبکه ارتباطی بروند که با نابودی قسمتی از شبکه مابقی قسمت ها بتوانند به کارخود ادامه دهند. برای اولین باردرسال 1960 دانشمندی به نام پائول باران ایده این سیستم را داد و تا مدت ها بر روی این سیستم کار کرد ولی به دلایلی مایل نبود این پروژه را با مؤسسه نظامی آمریکا ادامه دهد.

آمریکایی ها جهت مقابله با شوروی مؤسسه ای به نام آرپا راه اندازی کردند و درسال 1965 دانشمندی به نام تیلور وارد این مؤسسه شد و پیشنهاد راه اندازی شبکه ای با حداقل 4 گره را داد که هزینه پیاده سازی آن یک میلیون دلاربود .تیلورموفق شد درسال 1966 دو کامپیوتر را در دو ایالت جداگانه در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند که این پایه گذاری اولیه اینترنت امروزی شد. با این اتصال انقلابی در دنیای ارتباطات رخ داد که نتیجه آن را امروز همگی شاهد هستیم .

نت اسکریپت و موزاییک

تاریخچه اینترنت در جهان

در واقع تاریخ تولد رسمی اینترنت اول سپتامبر 1969 اعلام شده است از اویل دهه 1990 استفاده از اینترنت افزایش یافت. درسال 1993 با ورود مرورگرهای اینترنتی مانند موزاییک و نت اسکیپ مردم عادی توانستند به راحتی وارد دنیای اینترنت شوند و اینترنت از قلمرو مکان های علمی و دانشگاهی به میان مردم آمد.

درهمین سال نام اینترنت روی این شبکه گذاشته شد. سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بودند دراین سال سایت یاهو فعالیت خود را آغاز کرد. سال 1997 سرویس ایمیل یاهو راه اندازی شد.

سال 1998 موتور جستجوی گوگل از یک پروژه دانشجویی در دانشگاه استنفورد متولد شد که بعدها دنیای اینترنت را متحول کرد .سایت گوگل درحال حاضر پر بازدیدترین سایت دنیای اینترنت و کسب و کار شماره یک در دنیای اینترنت می باشد . این سایت به کاربران اجازه می دهد به راحتی و بدون حفظ کردن آدرس سایت ها سایت مورد نظرشان را پیدا کنند، دراین سایت قابلیت جستجو براساس متن و عکس وجود دارد.

گوگل

تاریخ اتفاقات مهم در دنیای اینترنت

سال 1999 : جمعیت اینترنتی جهان از مرز 250 میلیون نفرگذشت.

سال 2000 : ورود ویروس های کامپیوتری به دنیای اینترنت و فلج شدن سایت ها

سال 2001 : ویکی پدیا راه اندازی شد. این سایت یک دایره المعارف جهانی می باشد که کاربران از سراسر دنیا می توانند درمحتوای آن مشارکت کرده و آن را تکمیل کنند این سایت مقالات خود را به زبان های مختلف تعبیه می کند.

سال 2002: جمعیت اینترنتی جهان بالغ بر500 میلیون نفر گزارش شده است.

سال 2004: فیس بوک دردانشگاه هاروارد توسط مارک زوکربرگ پایه گذاری شد.این وب سایت که یک شبکه اجتماعی می باشد باعث تحول عظیمی در دنیای اینترنت شد و توانست قشری ازمردم که خیلی تمایل به استفاده از اینترنت نداشتند را به دنیای اینترنت بکشاند.و در واقع با روی کارآمدن این وب سایت دامنه عظیمی از مردم عادی وارد دنیای اینترنت شدند.

بیشتر بخوانید : تاریخچه فیسبوک 

سال 2005: سایت اشتراک گزاری یوتیوب متولد شد. دراین سایت افراد می توانند ویدیوهای خود را به اشتراک بگذارند این سایت درسال 2006 به قیمت 65/ 1 میلیارد دلاربه گوگل فروخته شد . درحال حاضر جز5 سایت پربازدید دنیا می باشد.

سال 2006: جمعیت اینترنتی دنیا بالغ بریک میلیارد نفر

سال 2007 : اپل ،آیفون را معرفی کرد که دسترسی بیسیم به اینترنت را به میلیون ها نفر معرفی کرد.

اپل کمپانی بزرگی است که در زمینه سایت لوازم الکترونیکی ونرم افزارکامپیوتر فعالیت می کند.

سال 2008 : جمعیت اینترنتی جهان بالغ بر 1.5 میلیارد نفر بود فقط در کشورچین 250 میلیون کاربر اینترنتی وجود داشت.

هم اکنون و درسال 2017 تعداد کاربران اینترنت بالغ بر3 میلیارد و نهصد میلیون برآورد شده است و سایت فیس بوک نیز درسراسر دنیا نزدیک به دومیلیارد کاربردارد.

تاریخچه اینترنت در ایران

اینترنت از چه سالی وارد ایران شد ؟ به گزارش از طراحی سایت اصفهان : تاریخچه اینترنت در ایران به اوایل دهه ۱۳۷۰ (۱۹۹۰ میلادی) بازمی‌گردد. اولین اتصال ایران به شبکه اینترنت در سال ۱۳۷۱ توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) برقرار شد. این اتصال به عنوان یک لینک ایمیلی از طریق دانشگاه وین در اتریش بود. در سال ۱۳۷۲، اینترنت به صورت محدود و تنها برای برخی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در دسترس قرار گرفت.

در سال ۱۳۷۳، ایران به طور رسمی به اینترنت جهانی متصل شد و اولین سرویس‌های ارائه‌دهنده اینترنت (ISP) در کشور شروع به فعالیت کردند. در سال‌های بعد، استفاده از اینترنت به تدریج در میان افراد و نهادهای مختلف افزایش یافت. از سال ۱۳۸۰ به بعد، اینترنت با سرعت بیشتری در دسترس عموم مردم قرار گرفت و خدمات اینترنت پرسرعت (ADSL) در اواخر دهه ۱۳۸۰ ارائه شد.

با گسترش اینترنت و افزایش کاربران، مسائل مربوط به کنترل و نظارت بر اینترنت نیز در ایران اهمیت یافت و فیلترینگ سایت‌های مختلف آغاز شد. در دهه‌های اخیر، تلاش‌هایی برای توسعه زیرساخت‌های اینترنتی مانند شبکه ملی اطلاعات و ارائه خدمات اینترنت پرسرعت فیبر نوری نیز در ایران صورت گرفته است. امروز اینترنت بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره مردم و کسب‌وکارها در ایران شده است.

ورود کسب و کارهای جدید در ایران با گسترش اینترنت

گسترش اینترنت در ایران به شکل قابل توجهی بر توسعه مشاغل دیجیتالی نظیر طراحی سایت، سئو سایت، و تبلیغات اینترنتی تأثیر گذاشته است. با افزایش دسترسی به اینترنت از دهه ۱۳۸۰، کسب‌وکارها و افراد به اهمیت حضور آنلاین پی برده و شروع به استفاده از ابزارهای دیجیتالی برای ارتقای کسب‌وکار خود کردند. طراحی وب‌سایت به یکی از اولین و ضروری‌ترین مراحل برای حضور آنلاین تبدیل شد، که به دنبال آن نیاز به متخصصان طراحی سایت و توسعه‌دهندگان وب افزایش یافت.

همزمان با این رشد، سئو سایت در ایران و بخصوص تهران و سئو سایت اصفهان به عنوان یک مهارت کلیدی برای بهبود رتبه وب‌سایت‌ها در موتورهای جستجو مطرح شد. با افزایش رقابت بین کسب‌وکارها در فضای دیجیتال، متخصصان سئو نقش مهمی در جلب توجه و جذب ترافیک ارگانیک به وب‌سایت‌ها ایفا کردند.

تبلیغات اینترنتی نیز به‌طور گسترده‌ای رواج یافت. با افزایش کاربران اینترنتی، پلتفرم‌های تبلیغاتی آنلاین مانند گوگل ادز و شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام به ابزارهای مؤثر تبلیغاتی تبدیل شدند. این روند باعث شکل‌گیری شغل‌های جدیدی چون مشاوره تبلیغات آنلاین، مدیریت شبکه‌های اجتماعی، و بازاریابی دیجیتال شد.

در نتیجه، گسترش اینترنت در ایران زمینه‌ساز تحول بزرگی در ایجاد فرصت‌های شغلی دیجیتالی و توسعه کسب‌وکارهای اینترنتی شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *