8 روش بهینه سازی موبایل
برای اینکه مطمئن شوید سایت شما برای موبایل بهینه سازی شده است از 8 روش بهینه سازی موبایل که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت استفاد کنید .
زمانی که گوگل برای اولین بار فهرستی برای بهینه سازی موبایل اعلام کرد همه طراحان سایت شروع به اجرای دستورالعمل های گوگل کردن تا سایت خود را در حالت موبایل بهینه سازی کنند . اکنون بهینه سازی موبایل یک سرفصل مهم در بحث جامع سئو میباشد. و برای موفقیت در این زمینه نیاز به دانش تخصصی دارد. زیرا طراحی موبایل بخش رایجی از جامعه دیجیتال ما شده است . برای دستیابی به بهترین ورش بهینه سازی موبایل باید سایت که در ابتدا ایجاد میکنید، مطابق با معیارهای Core Web Vitals طراحی شده باشد .(Core Web Vital مجموعهای از راهکارها است که گوگل ارزیابی تجربه کاربری و رفتار کاربران را درسایت شما لیست کرده است. همچنین نشان میدهد وبسایت شما در چه سطحی از بهینه سازی قراردارد.)
1.مطالب دسکتاپ و موبایل باید یکسان باشد .
باید مطمئن شوید تمام مطالبی که در سایت منتشر کرده اید در نسخه موبایل هم نمایش داد میشود و بالعکس . در واقع گوگل با این دستورالعمل بدنبال جلوگیری از تولید محتوای تکراری میباشد .بهترین روش برای انجام اینکار استفاه از طراحی ریسپانسیو موبایل است . در طراحی ریسپانسیو با استفاده از یکسری قوانین در طراحی سایت دقیقا مطالب سایت بدون تغییر فقط برای نمایش در حالت موبایل خودشان را سازگار میکنند . قبلن گاهی مشاهده میکردین که وقتی سایت را با موبایل باز میکنید محتوا و گرافیک دیگری مشاهده میکنید ، ایده به این صورت بود که برای حالت دسکتاپ یک سایت و برای حالت موبایل یک سایت دیگر طراحی میشد و با هر دستگاهی سایت مربوط به آن دستگاه نمایش داده میشد که این روش که به مدل وبسایتهای m-dot مشهور بود اکنون منسوخ شده است .
2. استفاده از رویکرد Top Down
رویکرد “بالا به پایین ” در هر پروژه ای این مسئله را بیان میکند که تمام مسائل و پیامدهای احتمالی را در پروژه از ابتدا تا انتها در نظر گرفته و سپس پروژه را استارت بزنید. این رویکرد در طراحی سایت به این معنی میباشد، که شما در شروع طراحی سایت باید طراحی سایت برای موبایل را در نظر بگیرید.و نه فقط طراحی سایت در دسکتاپ .مثلن شما در شروع در طراحی سایت به طراحی موبایل فکر نکرده و در میانه طراحی تصمیم میگیرید که طراحی برای موبایل هم توسعه دهید. بنابراین شما حالا در کدنویسی دچار مشکل میشود. چون در ابتدا از رویکرد بالا یه پایین استفاده نکرده اید .این تغییر تصمصم در طول اجرای پروژه باعث ایجاد مشکلات پیش بینی نشده و افزایش زمان طراحی سایت میشود .
3. طراحی سایت بر اساس اصول ریسپانسیو
در ابتدای مقاله اشاره کردیم که دیگر دوره طراحی سایت بر اساس مدل m-dot جداگانه (m.example.com) به پایان رسیده است. دیگر حتی یک دلیل هم برای طراحی اینگونه سایت ها پیدا نمیکنید .زیرا علاوه بر ایجاد محتوای تکراری ، در طراحی سایت یک ساختار نامرتب با چندین URL ایجاد میشد .
امروزه پیاده سازی ایده ال شامل طراحی ریسپانسیو سایت است . طراحی وبسایت ریسپانسو یا واکنشگرا در واقع یک روش طراحی وب است که هدف آن نمایش مطلوب صفحات وبسایت در تمامی دستگاهها از جمله تلفن های همراه تا دسکتاپ میباشد .این روش طراحی سایت برای جلوگیری از روش قبلی پیاده سازی m-dot که مشکلان محتوای تکراری را در پی داشت ایجاد شد .
4.به جای تصویر از کد استفاده کنید .
یکی دیگر از 8 روش بهینه سازی موبایل ، کاهش حجم تصاویر است .همانطور که میدانید کاهش تصاویر سایت باعث کاهش سرعت لود سایت میشود و این مسئله در طراحی موبایل بسیار حائز اهمیت میباشد .اگر در بکگراند قسمتی از سایت یک تصویر با دو رنگ مثلن حالت گرادیانت استفاده کرده اید میتوانید آنرا با کد رنگ جایگذاری کنید . در بسیاری از موارد که تصاویر بگکراند قابل تبدیل به کد هستند این کار را انجام دهید و سایر تصاویر را نیز فشرده کنید و متوجه کاهش سرعت بارگذاری سایت به صورت محسوس خواهید شد .
5. از افزونه های وردپرسی برای موبایل استفاده کنید
افزونه ای زیادی درزمینه بهینه سازی سایت برای موبایل در وردپرس ورجود دارد که کمک میکند تا حد امکان قابلیت هایی را برای سازگاری موبایل فراهم کند . مفیدترین افزونه ها عبارتند از Duda Mobile، W3 Total Cache و همچنین افزونه هایی برای کوچک سازی با مینیفای کردن کدهای HTML و CSS هستند.
6. بررسی سایت در چندین سیستم عامل و مرورگر
بعد از طراحی سایت برای اینکه مشکلات و نقاط ضعف آن را شناسایی کنید بهتر است که وبسایت را در چندین سیستم عامل و چندین دستگاه مختلف تست کنسد تا میزان اریرادات آنرا به حداقل برسانید . اما برای انجام اینکار شما به تعداد زیادی سیستم عاملو نمایضگر احتیاج دارید .برای اینکار برنامه های کمکی وجود دارند که اینکاررا برای شما آسان میکنند .
افزونه Developer Google کروم
این یک افزونه کامل رایگان است که اگر میخواهید بدون هزینه وبسایت خود را بررسی کنید این امکان را به شما میدهد .
BrowserStack
ابزارBrowserStack یک ابزار بسیار خوب است که میتوانید هر وبسایتی را در بیش از 2000 دستگاه واقعی نشان دهد و بررسی کند .ولی نیاز مند یک اکانت از این وبسایت هستید که رایگان نیست .
7. فشرده سازی و بهینه سازی تصویر
برای وبسایت موبایل، بهینه سازی تصویر یک مؤلفه مهم برای درست کردن آن است. این بدان معنی است که شما باید مطمئن شوید که تصاویر به درستی برای تمام اندازه های تصویر در تمام وضوح های ممکن بهینه شده اند. امکان ایجاد یک تصویر و اطمینان از قابل مشاهده بودن آن در همه جا وجود ندارد. در عوض، استفاده از بهترین شیوه های سئو جامع و اطمینان از ایجاد تصاویری با کیفیت بالا در هر وضوح و همچنین بارگذاری سریع، چیزی است که توصیه می شود.
به همین دلیل است که چندین روش طراحی واکنشگرا وجود دارد. که Google توصیه می کند از آنها برای بهینه سازی تصاویر خود برای پل فرم تلفن همراه استفاده کنید. آنها موارد زیر را توصیه می کنند:
- از اندازه های نسبی تصویر استفاده کنید. اگر از اندازه های نسبی تصویر استفاده می کنید، در نهایت از سرریز شدن برچسب ظرفی که تصویر را در خود جای داده است جلوگیری می کنید.
- از تصاویر درون خطی استفاده کنید. کاهش سرعت صفحه با اطمینان از استفاده از تصاویر درون خطی به منظور کاهش درخواست فایل امکان پذیر است. اینها باید در صفحاتی استفاده شوند که ممکن است در جای دیگری از سایت شما استفاده نشوند.
- برای دستگاه های DPI بالاتر، از ویژگی srcset برای تصاویر استفاده کنید. این به شما کمک می کند بیش از یک فایل تصویری را برای دستگاه های مختلف اضافه کنید.
- اگر سئوی تجارت الکترونیکی انجام می دهید، ممکن است بخواهید تصاویر محصول خود را قابل گسترش کنید. مشتریان ممکن است بخواهند تصویری را که به طور بالقوه در دستگاه خود خریداری می کنند بزرگ کنند تا آن را بهتر ببینند. بنابراین، ارائه این گزینه منطقی است.
ترفند یکپارچهسازی تصاویر در بهینهسازیهای موبایل این است:
1.ایجاد تعادل بین اندازه تصویر.
2. بارگذاری آنها در دستگاه تلفن همراه.
3. اطمینان از سرعت صفحه مناسب بدون کاهش کیفیت تصویر در هر دستگاه اصلی که مخاطبان شما به دنبال آن هستند.
8. بهینه سازی اندازه کلی صفحه
اندازه صفحه یکی از نکات مهم برای یک وب سایت سازگار با موبایل است. برای اینکه واقعاً سازگار با موبایل باشد، اندازه صفحه باید سریع بارگیری شود. برای انجام این کار، بهینه سازی اندازه کلی DOM ضروری است. ( به تعداد المانهای درون صفحه زمانی که Render میشود Document Object Model یا به طور اختصار DOM گفته میشود.) برای انجام موثر این کار، باید موارد زیر را نیز در نظر بگیرید:
-
از فونت های سفارشی غیر ضروری استفاده نکنید
استفاده از فونت های سفارشی غیر ضروری می تواند روند بارگذاری صفحه شما را پیچیده کند. و تعداد اسکریپت های مورد نیاز برای پردازش صفحه شما را افزایش دهد.این به افزایش زمان بارگذاری صفحه منجر می شود .در صورت امکان، به جای آن از فونت های سیستمی استفاده کنید . می توانید تأثیری را که این کار ایجاد می کند به حداقل برسانید.
-
تصاویر خود را بهینه کنید
همچنین شما باید تا حد امکان تصاویر را بهینه کنید البته این بهینه سازی باید کاملن حرفه ای باشد . که کاربری که در سایت وارد میشود تصاویربا وضوح پایین و بی کیفیت را مشاهده نکند .
نکته پایانی :
در پایان میتوان گفت که بهینه سازی موبایل فقط به رعایتاین 8 روش بهینه سازی موبایل درمقاله محدود نمیشود بلکه موارد زیادی وجود دارد که به کار بردن آنها منجر به بهینه سازی هرچه بیشتر موبایل خواهد شد . اما ما سعی کردیم مهم ترین ها را در اینجا برای شما جمع آوری کنیم .
منبع : www.searchenginejournal.com
افزونه Developer Google کروم رو چطوری نصب کنیم ؟