یاهو از ابتدا تا کنون
در ادامه مقالات معرفی بیست سایت برتر جهان، این بار نوبت به وب سایت یاهو می رسد. یاهو یک موتور جست و جوی اینترنتی است که احتمالا نام آنرا شنیده اید.
ششمین وب سایت برتر جهان : یاهو
آدرس وب سایت :www.yahoo.com
یاهو یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین سایت های دنیای اینترنت است. هر کاربر اینترنت با نام یاهو و امکانات آن به خوبی آشنایی دارد. نام یاهو همواره با نام یاهو مسنجر و ایمیل همراه بوده است. در طی سالهای گذشته و قبل از تکنولوژی موبایل و فضاهای مجازی کاربران قدیمی اینترنت خاطرات زیادی با این سایت دارند. با این که در طی چند سال گذشته رقبای زیادی از سایت یاهو پیشی گرفتند اما یاهو نیز کاربران خود را از دست نداد و همراه با پیشرفت تکنولوژی وب ، خود را به روز کرده است. در حال حاضر در رتبه بندی سایت الکسا یاهو بعد از ویکی پدیا و در رده ششم قرار گرفته است.
یاهو در اصل یک موتور جستجوی اینترنتی است که از دیرباز پاسخ گوی احتیاجات کاربران اینترنت بوده است. هر آنچه کاربر در نوار جستجوی این سایت عنوان کند توسط این موتور جست و جو پاسخ داده می شود. اگر شما فرضا سئو سایت در اصفهان یا طراحی سایت در اصفهان را جستجو نمایید، جستجوهای یاهو را ملاحظه خواهید کرد. به طور حتم پاسخ هایی که یاهو می دهد با موتور جستجوی دیگری مثل گوگل متفاوت خواهد بود. بسیاری از کاربران برای نتیجه گیری بهتر از بیش از یک موتور جستجو استفاده می کنند.
تاریخچه یاهو
سایت یاهو برای اولین بار توسط جری یانگ و دیوید فیلو از دانشجویان مهندسی برق دانشگاه استنفورد کالیفرنیا و با نام ” راهنمای جری و دیوید برای شبکه جهانی وب ” در 8 ژانویه 1994 راه اندازی شد. ایده اصلی راه اندازی یاهو شکل گیری یک موتور جستجوی قوی بود. در آوریل 1995 جری و دیوید نام سایتشان را به یاهو تغییر دادند. به گفته برخی یاهو به معنی شخصی با ظاهر و رفتار زننده است که موسسان یاهو آن را به خود نسبت دادند چون تصور می کردند آنها هم همین طور هستند. کلمه یاهو اولین بار در کتاب سفرهای گالیور مورد استفاده قرار گرفته است.
دامنه www.yahoo.com در 18 ژانویه 1995 ثبت شد. در سال 2012 راس لوینسون به عنوان مدیر عامل یاهو تعیین شد. یاهو در سالهای آغازین شروع فعالیت خود رشد چشمگیری داشت. در طی این سالها، گوگل رقیب اصلی یاهو به شمار می رود و تا به امروز یاهو نتوانسته است از آن پیشی بگیرد. گوگل در حال حاضر %23/85 کاربران جستجوگر اینترنت را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که یاهو به عنوان دومین موتور جستجوی اینترنت تنها %42/6 کابران جستجوگر اینترنت را به خود اختصاص داده است.
یاهو فعالیت خود را در زمینه اینترنت و نرم افزار ادامه داد . یاهو توانست امکانات و خدمات زیادی شامل موتور جست و جوی ایمیل، یاهو مسنجر، گروه یاهو، اخبار یاهو، پرسش و پاسخ یاهو ، نقشه های آنلاین ، تبلیغات ، شبکه های اجتماعی، ورزش های فانتزی ، بازی و اشتراک گذاری عکس و ویدئو را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
هر کاربر اینترنت بدون شک برای استفاده از امکانات و خدمات وب احتیاج به ایمیل دارد. سرویس ایمیل یاهو یکی از گزینه های اصلی انتخابی هر کاربر است که همواره با سرویس جی میل گوگل در حال رقابت است. سرویس ایمیل یاهو در حال حاضر بهترین و کامل ترین سرویس رایگان ایمیل است و نسخه بتا آن در سال 2010 فعال شد. یاهو مسنجر محبوبترین اتاق چت و گفتگوی اینترنت که با ایمیل یاهو فعال می شد در طی سالهای گذشته تغییرات محسوسی داشته است . یاهو در ابتدا مجبور به تعطیل کردن اتاق های گفتگوی یاهو مسنجر شد و در نهایت در 14 دسامبر 2012 به طور کامل از دسترس خارج شد.
یاهو همچنین در سال 2005 فلیکر یکی از معروفترین سایت های اشتراک گذاری عکس و ویدئو با قابلیت وبلاگ نویسی را خریداری کرد.
چند نکته در مورد یاهو
- در هر ماه حدود 700 میلیون بازدید کننده دارد.
- مدیران یاهو در سال 2008 پیشنهاد 6/44 میلیارد دلاری شرکت مایکرو سافت برای خرید یاهو را رد کردند.
- در سال 2012 اسکات تامپسون مدیر عامل وقت یاهو از 14،100 کارمندش حدود 14% آنها را اخراج کرد و در ایمیلی از آنها خواست برای جستجوی اینترنت از جستجوگر یاهو استفاده کنند.
- در ژوئن 2012 مایکل بارت مدیر عامل سابق گوگل افسر ارشد درآمد گوگل شد.
- درآمدهای یاهو از راه خدمات ، محصولات، وب سایت ها، تبلیغات محلی و موتور جستجو حاصل می شود.
- آخرین آمار درآمد یاهو مربوطه به سال 2011 با 984/4 میلیون دلار آمریکاست.
- در حال حاضر یاهو 5/1 میلیارد کاربر دارد.
یاهو در ایران
در سال 2013 یاهو با کشور ایران قطع رابطه کرد و نام ایران را از فهرست کشورها، هنگام ایجاد پست الکترونیک حذف کرد. با توجه به ضرورت ورود شماره تلفن همراه توسط کاربر موقع ایجاد پست الکترونیک، این امکان برای ایران برداشته شد. یکسال بعد در سال 2014 یاهو نام ایران را به فهرست پیش شماره کشورها در صفحه ثبت نام وارد کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.